Sparki-netwerk? ’t Gaat vooruit!

Sparki staat niet stil. Het netwerk van ultrasnelle laadstations groeit aan een rotvaart. Het volstaat om de oranje sterretjes op onze kaart in het oog te houden. Zowat elke week zie je een nieuw sterretje op het scherm verschijnen. Weer een nieuwe locatie geopend! De teller staat intussen op meer dan 100 laadstations op meer dan 40 locaties.

Sparki kiest resoluut voor toptechnologie. Die is zo revolutionair dat we eerst een testfase inbouwden voor we onze stations écht op jullie loslieten. Maar nu … nu plaatsen we 300kW-laders aan 300 km per uur. Het dus gaat hard. Héél hard!

Onze ambitie liegt er niet om. Sparki wil het grootste netwerk van UFC’s (Ultra Fast Chargers) in België bouwen. En in Vlaanderen zijn we alvast goed op weg. Sinds het eerste teststation in gebruik werd genomen in mei vorig jaar, heeft Sparki meer dan 40 nieuwe locaties geopend, gespreid over heel Vlaanderen.

Ons netwerk telt nu al meer dan 100 ultrasnelle laadstations op 43 locaties. Wie lange afstanden rijdt, kan dus op ons rekenen om onderweg even snel bij te laden. En dat is nog maar het begin. Dit jaar nog zal de teller op 300 à 350 laadpalen staan in heel België. Hoeveel het er exact zullen zijn, hangt vooral af van het tempo waarbij we vergunningen en een aansluitingen bekomen. 

Je vindt ons niet op de snelweg. Wel onderweg, langs grote invalswegen of op retailparken nabij provinciesteden. Geef ons nog even tijd en je vindt ook een Sparki-laadstation bij jou om de hoek, zodat je niet langer moet omrijden om bij te laden. Elk van onze locaties telt minstens twee ultrasnelle laadpalen, zodat er telkens vier wagens tegelijk kunnen laden. Op sommige locaties zijn dat er zelfs acht. En wie bij Sparki oplaadt, is op minder dan geen tijd weer weg. Hou dus vooral de groei van ons netwerk in het oog. Wil je weten waar je nu al kan laden? Neem snel een kijkje op onze kaart.

 

Aanverwant Nieuws

- 12/04/2022

Premier De Croo en minister Van Peteghem openen eerste ultrasnelle laadstation van SPARKI in België

Het Belgische SPARKI opent vandaag zijn eerste ultrasnelle laadstation voor elektrische wagens in Deinze. In minder dan geen tijd wil het bedrijf het aantal ultrasnelle laders in ons land verdubbelen. Deze week alleen al worden vijf nieuwe locaties in gebruik genomen. Tegen eind dit jaar moet de teller op 200 laadstations staan. Vanaf 15 à 20 minuten kan tot tachtig procent van de batterij van een elektrische wagen worden opgeladen, afhankelijk van de laadcapaciteit van de wagen. Premier Alexander De Croo en minister van Financiën Vincent Van Peteghem mochten vandaag het eerste SPARKI-laadstation officieel openen.
Lees meer

Join the club!

U bent de trotse eigenaar een toplocatie langs een weg waar het verkeer nooit stilstaat? Neem contact op en vraag een locatieonderzoek.